Työelämän muutokset ja suuri ohjelmointiosaamisen vaje sekä uudistuvat ICT-alan tutkinnot ovat edesauttaneet sitä, että olemme perustaneet uuden ohjelmointikoulun.

Raahe Coding Schoolin ovat käynnistäneet Raahen Porvari- ja Kauppakoulu sekä Raahen lukio, ja tukemassa ovat olleet Centria, OAMK ja Oulun yliopisto. Lokakuussa jatkuvat kaksi iltapäivisin ja alkuiltaisin pidettävää kerhoa, joissa toisessa käsitellään web-ohjelmointia ja toisessa robotiikkaa.

Koulun toiminta on osallistujille maksutonta, ja kouluun voivat hakea kaikki vähintään 15-vuotiaat. Kaikki hakijat haastatellaan ja jokaiselle pyritään luoma oma juuri hänelle sopiva oppimispolku.

Koulun slogan on: ”Tutki, opi, innostu”. Koska ohjelmointiosaaminen on tulevaisuuden kansalaistaito, on myös meidän toimintamme kaikille alasta kiinnostuneille hyvin helposti lähestyttäväksi tehty. Oppiminen kerhoissamme on hauskaa ja tehokasta!

Kerhomme järjestetään RaaheLAB-oppimisympäristössä, jossa on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa omaa digitaalista tuotantoa muun muassa 3D-printtauksen, laserleikkurien ja 3D-jyrsimien ansiosta. Pääset lisäksi toteuttamaan omia web-ohjelmoinnin projekteja siten, että näet heti oman kehityksesi tulokset ja ohjelmointiosaamisen konkreettiset soveltamismahdollisuudet.

Raahe Coding Schoolissa kouluttajina ovat RPKK:n ICT-vastuuopettaja, korkeakouluopettajat ja ohjelmointialalla työskentelevät alan ammattilaiset. Kerhot ovat rentoja oppimistilanteita, joissa pääset käytännössä tutkimaan sinua kiinnostavia ilmiöitä ammattilaisten sinua ohjatessa. Halutessasi voit suorittaa samalla opintopisteitä Raahea lähimpänä sijaitseviin korkeakouluihin.

Tervetuloa mukaan!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä seuraavien kumppaneiden kanssa:

 
A RPKK
B Raahen lukio
C Centria
D Oamk
E Buutti
Oulun Yliopisto